Innovációval
az egészséges életért
+36 70 231 4000

Projektjeink

Az Egészségklaszter jelenlegi illetve megvalósított projektjei:

"Mentes" védjegy

Hol lehet ma gluténmentesen, laktózmentesen, tojásmentesen, stb élelmiszer allergia-intolerancia mentesen étkezni étteremben, cukrászdában, pizzériában? 

Az EgészségKlaszter tagjai az Allergiamentes Életért Alapítvánnyal karöltve egy éves előkészítő munkát követően 2014. szeptemberében a megvalósítás talajára léptek a "Mentes" védjegy kidolgozása és piacra vezetése terén. Terveink szerint az első vedéglátóipari helyek idén karácsonyra már rendelkezni fognak a komoly szakmai alapokkal bíró "Mentes" védjeggyel. Ezzel is segítve az élelmiszerekre allergiás, intoleráns vendégek eligazodását.

A "Mentes" védjegy illeszkedik az Európai Parlament és a Tanács most december 13-tól kötelezően alkalmazandó 1169/2011/EU rendeletéhez.

Az Allegriamentes Életért Alapítvány elérhetősége: www.allergiamenteseletert.hu

EgészségÁruda

Klaszter menedzser szervezetünk, a MediAd Kft vezetésével innovatív étékesítési megoldásokkal újtára indítottuk az EgészségÁrudát. Az EgészségÁruda célja, hogy közvetlen vásárlói élményt adva segítse az egészséges életet. Az egyszerű áruértékesítés mellett rendszeres kóstolókkal, bemutatókkal, próbaalkalmakkal, teázásokkal, kávézásokkal, beszélgetésekkel igyekszünk segíteni az egészség megélését.

Az EgészségÁruda elérhetősége: www.egeszsegaruda.hu

Országos Egészségkordinációs Központ kialakítása

Klasztertagunk, a T&G Health Kft az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében támogatást nyert „Országos Egészségkordinációs Központ kialakítása” című, GOP-3.3.2-13-2013-0042 jelű pályázatával.

A pályázati projekt megvalósításában részt vevő további klasztertagok: Fine Communications Kft, Online Info Tech Kft, New Health Kft. Klaszteren kívüli részt vevők: Globe System Kft, Accross Media Kft

Innovatív orvosi diagnosztika projektek:

  • Immundiagnosztikai chip fejlesztése 
  • In vivo élelmiszeradalék allergia-teszt fejlesztése
  • In vitro gyógyszerallergia-teszt fejlesztése (befejezett)

Életmód orvoslás projektek

  • Életmód orvoslás módszertani K+F
  • Validálási eljárás fejlesztése beltéri környezet allergénmentességének mérésére
  • Allergén mentes élelmiszer készítés validálásának módszertani fejlesztése

Egészséginformatika projektek

  • Egészségturisztikai támogató szoftver kifejlesztése
  • Telepulmonológiai rendszer kifejlesztése
  • Medical-fitness távkövetési rendszer kifejlesztése