Innovációval
az egészséges életért
+36 70 231 4000

Projektjeink

Az Egészségklaszter jelenlegi illetve megvalósított projektjei:

Immunterápiás regiszter

Klasztertagunk, a T&G Health Kft. elnyerte az Immunterápiás regiszter szakmai és technológiai továbbfejlesztése (2020-1.1.1-KKVSTART-2020-00210) elnevezésű pályázatot, ahol a korábban már pilot programként használt immunterápiás regiszter további funkciókkal bővül:

 • Allergiás asztma területen a regiszter szakmai összeállítása és . validálása;
 • Asztmához otthoni légzésfunkciós készülék illesztése (https://aiocare.com/patient/) – felület orvosszakmai megtervezése és leprogramozása;
 • Regiszter kiterjesztése poratka allergia irányába;
 • Betegek felé applikáció fejlesztése – kérdőív kitöltésre, okoseszköz illesztésre;
 • Beteg applikáció és az orvosi informatikai (Healzz2) rendszer összekötése – orvosszakmai megtervezése és leprogramozása.

A projektben részt vesz szakmai oldalról 4 orvos (Budai Allergiaközpont, Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság) és 2 technikus, az informatikai fejlesztéseket az APPON Line Kft. végzik, külsős partner a lengyel Aiocare vállalkozás. A projekt 2022. január 31-én ér véget.

Modern kardiológiai szolgáltatás fejlesztése

"Technológia fejlesztés a West Health Kft-nél" elnevezéssel egy modern kardiológiai szolgáltatás fejlesztése indult meg 2020. őszén a VEKOP-1.2.6-20-2020-00153 pályázat során. A projekt keretein belül:

 • Új kardiológiai rendelő kerül kialakításra;
 • Modern terheléses eszközök (fekvő kerékpár, vezeték nélküli EKG, futópad, kerékpár) kerülnek beszerzésre;
 • Online felület készül, ahol a páciensek adataikat (egészség-, táplálkozásos-, mozgásos értékek) vezetni tudják, és megosztani orvosaikkal;
 • Felmérés készül és tanácsadás a betegek hozzáállásáról, igényeiről a telmedicina területén.

A projekt célja egy olyan modern rendelői és telemedicina szolgáltatás fejlesztése, ahol a szakemberek az okoseszközök segítségével pontosabban tudjék követni a betegek állapotát és segíteni a hatékonyabb gyógyulást az életmód terápia útján is.

A konzorcium tagjai: West Health Kft. (projektgazda), Appon Line Kft. (informatikai fejlesztések), BTL Kft. (eszközbeszerzés), Szinapszis Kft. (tanácsadás), Amiház Kft. (ingatlan kivitelezés).

Mobil szemészeti és audiológiai szolgáltatás kiépítése,
bevezetése

A T&G Health Kft. pályázatának (GINOP-1.2.8-20-2020-00643) keretei között eszközök kerülnek beszerzésre amivel egy modern mobil szemészeti és audiológiai szolgáltatás fejlesztése valósul meg. A projekt elsődleges célja a hivatásos gépjárművezetőket alkalmazó cégek telephelyein elvégzni a rendszeresen szükséges audiológiai és szemészeti vizsgálatokat – melyek a hivatásos (2-es kategóriájú) jogosítvány egészségügyi alkalmassági vizsgálatának kötelező
elemei.

A projekt része szemészeti (Argus Optik Kft.) és audiológiai eszközök (Yarus Trade Kft.) beszerzése és egy országos piaci felmérés a Szinapszis Kft. által

"Mentes" védjegy

Hol lehet ma gluténmentesen, laktózmentesen, tojásmentesen, stb élelmiszer allergia-intolerancia mentesen étkezni étteremben, cukrászdában, pizzériában? 

Az EgészségKlaszter tagjai az Allergiamentes Életért Alapítvánnyal karöltve egy éves előkészítő munkát követően 2014. szeptemberében a megvalósítás talajára léptek a "Mentes" védjegy kidolgozása és piacra vezetése terén. Terveink szerint az első vedéglátóipari helyek idén karácsonyra már rendelkezni fognak a komoly szakmai alapokkal bíró "Mentes" védjeggyel. Ezzel is segítve az élelmiszerekre allergiás, intoleráns vendégek eligazodását.

A "Mentes" védjegy illeszkedik az Európai Parlament és a Tanács most december 13-tól kötelezően alkalmazandó 1169/2011/EU rendeletéhez.

Az Allegriamentes Életért Alapítvány elérhetősége: www.allergiamenteseletert.hu

EgészségÁruda

Klaszter menedzser szervezetünk, a MediAd Kft vezetésével innovatív étékesítési megoldásokkal újtára indítottuk az EgészségÁrudát. Az EgészségÁruda célja, hogy közvetlen vásárlói élményt adva segítse az egészséges életet. Az egyszerű áruértékesítés mellett rendszeres kóstolókkal, bemutatókkal, próbaalkalmakkal, teázásokkal, kávézásokkal, beszélgetésekkel igyekszünk segíteni az egészség megélését.

Az EgészségÁruda elérhetősége: www.egeszsegaruda.hu

Országos Egészségkordinációs Központ kialakítása

Klasztertagunk, a T&G Health Kft az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében támogatást nyert „Országos Egészségkordinációs Központ kialakítása” című, GOP-3.3.2-13-2013-0042 jelű pályázatával.

A pályázati projekt megvalósításában részt vevő további klasztertagok: Fine Communications Kft, Online Info Tech Kft, New Health Kft. Klaszteren kívüli részt vevők: Globe System Kft, Accross Media Kft

Innovatív orvosi diagnosztika projektek:

 • Immundiagnosztikai chip fejlesztése 
 • In vivo élelmiszeradalék allergia-teszt fejlesztése
 • In vitro gyógyszerallergia-teszt fejlesztése (befejezett)

Életmód orvoslás projektek

 • Életmód orvoslás módszertani K+F
 • Validálási eljárás fejlesztése beltéri környezet allergénmentességének mérésére
 • Allergén mentes élelmiszer készítés validálásának módszertani fejlesztése

Egészséginformatika projektek

 • Egészségturisztikai támogató szoftver kifejlesztése
 • Telepulmonológiai rendszer kifejlesztése
 • Medical-fitness távkövetési rendszer kifejlesztése